16 februari 2011

Surftrip Frankrijk

Na twee en een halve week thuis te zijn, was het alweer tijd voor een reisje.
Niet zo exotisch als drie weken fotograferen in Afrika, maar absoluut niet minder gaaf!

Met een groep surfende vrienden uit Groningen, Zwolle en Ameland zijn we voor een lang weekend naar Cherbourg in Frankrijk gereden. Het is even een stuk rijden, maar een gezellige rit! Met een auto vol surfplanken en een flinke tas vol foto-apparatuur waren we er toch in een uurtje of tien.

Vanuit Cherbourg reden we de kust langs om te zien waar de beste golven zouden lopen. Uiteraard aan de hand van voorspellingen op internet en de "stormrider-guide" waar de beste surfspots in beschreven staan. We kwamen iedere ochtend uit in Baie d' Ecalgain en in de middag liepen de golven het beste in Dielette.

's Ochtends ging ik met de surfers mee het water in, de camera veilig verpakt in zijn waterhuis. De golven waren meestal goed te doen voor mij, met uitzondering van zaterdag. De golven waren te groot en te krachtig en ik maakte meer foto's onderwater als boven water. Egaal blauw/groene foto's zijn niet heel interessant!

In de middag had ik het gemakkelijker en kon ik vanaf de pier foto's maken. Samen met de 70-200 mm en de 1.7 converter had ik bereik genoeg om de surfers herkenbaar in beeld te krijgen.

Naast het zwemmen en het fotograferen van de surfers heb ik ook genoten van de omgeving! Wat is het daar prachtig zeg! Pittoreske dorpjes, mooie baaien, heerlijke vergezichten.
Dat samen met goed gezelschap maakt het tot een heel geslaagd weekend!

De foto's zal ik binnenkort, ik hoop dit weekend, op mijn site plaatsen! Nu alvast een klein voorproefje:

 Wachten op de volgende golf

 In de haven van Dielette

Dielette vanaf de pier

2 opmerkingen: